Sondaj

Rezultatele sondajului

Ce așteptări ai de la job-ul tău?

Premiul sondajului, Câștigător: dna. Bocea Popescu din Constanţa

none

Premiul sondajului a fost un sejur de 5 zile, cu mic dejun și prânz sau cină (câștigătorul va primi câte un bon valoric de 40 de lei pe zi, pe care îl poate folosi pentru una din cele două mese), la Hotelul Palas de 4* din Mamaia. Situat convenabil în centrul staţiunii Mamaia, la numai 30 metri de plajă, Hotelul Palas de 4 stele oferă camere rafinate şi elegante într-un cadru minunat. La Hotelul Palas din Mamaia vă veți relaxa în camera dvs. spaţioasă şi decorată elegant şi veți gusta specialităţi culinare pregătite cu măiestrie. Complexul cu piscine diverse şi jacuzzi, care sunt accesibile la o mică taxă suplimentară, contribuie la o vacanţa relaxantă la Palas.

Data de începere a vacanței este 23 iunie 2011.

Acest sondaj a fost oferit de IntegraHR

Prin intermediul sondajului "Ce aşteptări ai de la jobul tău?" am dorit să aflăm care sunt criteriile în funcție de care îți alegi un job și care este părerea ta despre piața actuală a resurselor umane. Temele de discuție pe care le-am abordat sunt oferta locurilor de muncă, cerințele angajatorilor și abilitățile candidaților, importanța beneficiilor oferite de companii și cerințele salariale pe care le ai.

Căutarea și găsirea unui loc de muncă potrivit așteptărilor este o misiune destul de dificilă. Această situație este condiționată de expectanțele și cunoștințele pe care le au cei care își caută un loc de muncă, pe de o parte, însă și de nevoile și cerințele angajatorilor, pe de altă parte.

Răspunsul tău este important pentru stabilirea unei imagini de ansablu asupra competiţiei pe piaţa muncii din România şi definirea profilului angajatului.

IntegraHR - este compania care oferă servicii de consultanță resurse umane, dedicate atât firmelor cât și persoanelor fizice și are drept obiectiv principal crearea de relații durabile, bazate pe încredere și integritate.

Pornind de la principiul conform căruia valoarea unei companii este dată de valoarea angajaților săi, IntegraHR pune la dispoziția partenerilor experiența acumulată de către specialiștii săi de-a lungul a 7 ani în domeniul resurselor umane.

Într-un timp relativ scurt, compania și-a creat o rețea de colaboratori de renume ce activează în zona Transilvaniei și nu numai, prin recrutarea de personal pentru poziții de middle și top management.

Serviciile IntegraHR sunt grupate în două categorii: cele dedicate companiilor și cele care se adresează persoanelor fizice. Pentru companii oferă servicii de Recrutare și Selecție, Analiza Muncii, Evaluarea Satisfacției, Potențialului și Performanțelor, Training-uri și Teambuilding-uri și servicii personalizate de externalizare a proceselor de resurse umane. Pentru persoanele fizice compania pune la dispoziție programe de Evaluare a Abilităților și Cursuri de Specializare.

Pe lângă respectul acordat fiecărui proiect și partener în parte, prin oferirea de servicii de calitate și prin construirea unor relații de încredere, IntegraHR se poziționează ca o companie flexibilă și deschisă, având numeroase apariții in media locală precum și în cadrul evenimentelor de profil. Prin intermediul rețelelor sociale și ale site-ului propriu, își propune să ofere tuturor celor interesați, informații cât mai noi despre piața forței de muncă precum și despre mediul de business local și național.

Pentru o prezentare detaliată a companiei precum și pentru a accesa sursele informaționale puse la dispoziție de IntegraHR, vizitați site-ul www.integrahr.ro

Rezultatele sondajului

Rezultatele sondajului de opinie "Ce aşteptări ai de la jobul tău?" realizat împreună cu IntegraHR, arată că cei mai mulţi dintre respondenţi se declară mulţumiţi de actualul lor loc de muncă. Participanţii sunt mulţumiţi în primul rând de programul de lucru, atmosfera de lucru şi nu în ultimul rând de faptul că au un loc de muncă sigur. Nemulţumirile cele mai mari se concentrează pe modul de plată al orelor suplimentare. De asemenea, respondenţii sunt nemulţumiţi de faptul că angajatorii nu îşi motivează angajaţii şi de oportunităţile scăzute de promovare.

Dintre respondenţii care au un loc de muncă, majoritatea au afirmat că, din momentul în care şi-au propus să lucreze şi până la momentul în care au început efectiv să lucreze, a trecut o perioadă mai scurtă de trei luni. Deşi o bună parte dintre respondenţi nu sunt în căutarea unui loc de muncă (34%), cei mai mulţi dintre cei care cauta un job fac acest lucru de mai puţin de trei luni, completaţi de cei care sunt în căutarea unui job de o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

La întrebările sondajului "Ce aşteptări ai de la jobul tău?" au răspuns un număr de 5232 de utilizatori iVox, care au completat chestionarul în perioada 16 – 29 mai. Chestionarul folosit a cuprins un număr de 39 de întrebări.

Profilul demografic al participanților la sondaj este următorul:

65.68%dintre participanți sunt Femei 34.32%dintre participanți sunt Bărbati
34.43%au absolvit un Liceu sau Școală profesională 46.41%au absolvit un Colegiu sau o Facultate 13.53%au studii Masterale
32.51%lucrează în Sectorul de stat 65.98%lucrează în Sectorul privat 1.51%lucrează în Sectorul NonProfit
none

Dintre respondenţii care nu muncesc, 34% declară că nu sunt în căutarea unui loc de muncă. Cei mai mulţi dintre cei care caută un loc de muncă (18,4%) fac acest lucru de mai puţin de trei luni, completaţi de 15,3% care caută de muncă de o perioadă cuprinsă între şase luni şi un an.

PCele mai importante aspecte care i-ar determina pe respondenţi să îşi schimbe locul de muncă sunt în mare şi foarte mare măsură: beneficiile financiare (81,2%), oportunităţile de dezvoltare personală (70,8%) şi recunoaşterea muncii lor ca fiind valoroasă (67,1%). În schimb, munca într-o multinaţională (19,2%) şi munca într-o echipă tânără (17%) nu sunt considerate a fi motive la fel de importante pentru schimbare locului de muncă.

Marea majoritate a respondenţilor (67%) consideră că specialiştii în resurse umane sunt o bună sursă de informare şi consiliere în vederea obţinerii unui loc de muncă. Totuşi, doar 12% dintre persoanele chestionate declară că au apelat la un astfel de specialist în vederea obţinerii unui job.