Potrivit unui studiu efectuat de Universitatea Cambridge din Marea Britanie pe o perioadă de 8 luni, în mai multe ţări europene, utilizatorii consideră noile tehnologii drept invenţii care le aduc mai degrabă ajutor decât frustrare. În general, utilizatorii tineri s-au arătat entuziasmaţi de comunicarea digitală, dar au afirmat, pe de altă parte, că ar prefera interacţiunea directă cu cei de aceeaşi vârstă.
Cei care se simt copleşiţi de prea multă tehnologie s-au arătat nemulţumiţi şi de alte aspecte ale vieţii lor, iar cei împăcaţi cu tehnologia s-au considerat oameni în general fericiţi. Aproape 42% dintre cei intervievaţi au spus că încearcă în mod conştient să mai reducă modul în care folosesc tehnologia, în timp ce 42% dintre adulţii şi copiii chestionaţi au afirmat că încearcă să reducă şi timpul petrecut pe site-urile de socializare precum Facebook.
Mai mult de o treime din părinţi au afirmat că tehnologia le-a îngreunat viaţa de familie. Utilizatorii cred că este nevoie de reguli mai ferme pentru ca adulţii să ştie în permanenţă ce fac copiii lor pe internet, iar 58% dintre familii consideră tehnologia drept un lucru mai degrabă benefic.